Zakład Doskonalenia Zawodowego w Warszawie ogłasza nabór na  warsztaty kucharskie „ W Świąteczno – Sylwestrowej odsłonie”.

W naszej profesjonalnie urządzonej i wyposażonej Sali Kucharskiej, pod kierunkiem dyplomowanego Mistrza Kucharstwa Mariusza Nowickiego pokażemy krok po kroku sposób przygotowania świątecznych i sylwestrowych dań.
Będziemy wspólnie gotować zdrowe potrawy wigilijne, świąteczne i sylwestrowe z ideą Zero Waste czyli „zero odpadów”, „zero marnowania”.

Planowany termin : listopad/grudzień 2021r.
Czas trwania: 8 godzin.

Zajęcia odbywać się będą w środy i czwartki w godz. 16.00-20.00 (4 godz. lekcyjne) i w weekendy, soboty (8 godz. lekcyjnych) w godz. 10.00-18.00

Cena: 350,00 zł.
Chęć udziału można zgłaszać telefonicznie, pod nr tel.603-372-449 lub mailowo na na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. z podaniem  nr Warsztatu.
Po zakończeniu gotowania będziesz mógł skosztować wszystkiego, co zostało przygotowane.

I WARSZTATY „KUCHNIA WIGILIJNA” (8H) dla średniozaawansowanych
W PROGRAMIE:
1. Barszcz grzybowy zabielany z zacierkami i olejem lnianym
2. Łazanki z kapustą i grzybami leśnymi
3. Filet z karpia z serem pecorino
4. Sandacz w warzywach po grecku
5. Śledź marynowany w cebuli i oliwie rzepakowej, podany z karmelizowanymi burakami na grzance.
6. Dorsz z duszonymi warzywami i pomidorami

II WARSZTATY „KUCHNIA WIGILIJNA” (8H) dla zaawansowanych
W PROGRAMIE:
1. Filet z karpia w galarecie z warzywami
2. Sandacz pieczony z salsą warzywną w „papilocie” z sosem porowym i krokietem z makowych ziemniaków
3. Francuskie „Vol au vent” z farszem grzybowym i sosem pieprzowym
4. Pascha wigilijna z bakaliami i sosem karmelowym

III WARSZTATY „KUCHNIA ŚWIĄTECZNA” (8H)
W PROGRAMIE:
1. Polędwiczki wieprzowe z farszem chrzanowym i masłem
2. Faszerowane medaliony z Indyka w winnej galarecie „Malaga” z owocami.
3. Sałatka krabowa z selerem naciowym, ogórkiem, koperkiem i sosem jogurtowym z pieprzem.
4. „Chowder” borowikowy z warzywami, ziemniakami, zapiekany z ciastem francuskim
5. Zrazy ze schabu wieprzowego ze szparagami, w sosie z zielonego  pieprzu, ziemniakami „Gratin” i karmelizowaną marchewką
6. Filet z pstrąga zawijany ze szpinakiem w sosie serowym „blue” z winnym risotto i sufletem brokułowym


IV WARSZTATY „PRZYJĘCIE SYLWESTROWE” (8H)
W PROGRAMIE:
1. Tartinki „imprezowe” z farszem z łososia, bazyliowym pesto, grzybowym, jajeczno-ziołowym  
2. „Tacos” z pieczonym kurczakiem, warzywami z salsą pomidorową i guakamole z awokado
3. Wrap zawijany z szynką, serem, warzywami i sosem koktailowym
4. Pierożki „Empanadas” ze szpinakiem i sosem serowym
5. Wołowe szaszłyki „kofta” z sosem miętowo-ogórkowym
6. „Potato Skins” faszerowane pieczonym boczkiem i selerem, zapiekane z kozim serem.
7. Bruscietta z pomidorami, czosnkiem i bazylią